Cesty na Spiši a v okolí S.Ľubovne sú zatiaľ zjazdné

25.12.2010 Celý región

Spiš 25. decembra (TASR) – Napriek sneženiu, ktoré sa rozširuje od západu smerom na východ Slovenska, sú všetky cesty v okresoch Poprad, Kežmarok, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa zatiaľ zjazdné.
Podľa pracovníka dispečingu Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) pre oblasť Stará Ľubovňa Jozefa Pružinského v regióne začalo hustejšie snežiť v popoludňajších hodinách, do 15. hodiny však neregistrovali vážnejšie problémy. Cesty prvej triedy sú väčšinou mokré, dvojcentimetrová ujazdená vrstva snehu sa nachádza na niektorých komunikáciách 2. a 3. triedy a preventívne ich upravujú sypače.
Sneženie sa pravdepodobne podpísalo aj pod dopravné nehody medzi obcami Čirč a Ľubotín a v meste Stará Ľubovňa, kde osobné autá zišli z vozovky. Ako uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Pavol Klabník, podľa predbežných informácií sa obe nehody obišli bez zranení.
Problémy, ktoré by spôsobovali komplikácie v doprave, do týchto chvíľ neevidovali ani na cestách v oblasti Popradu. Terézia Biesová z popradského dispečingu SÚC PSK pre TASR uviedla, že sypače sú na cestách a viac snehu evidujú v okrese Kežmarok.
V okrese Spišská Nová Ves väčšinou prší a podľa Kataríny Babikovej z oblastného dispečingu Správy ciest Košického samosprávneho kraja sú všetky cesty zatiaľ zjazdné a väčšinou mokré. Niekoľko sypačov vyslali na úsek cesty 2. triedy medzi obcami Grajnár a Hnilčík a vozidlá boli upraviť aj cestu smerom do obce Mlynky.
 

Vyberte región